Bandleden

 

Leadvocals: Harm  Nagels

Harm heeft z’n eerste blues strepen verdiend tijdens de blues revival eind jaren 80. Terwijl Stevie Ray Vaughan het genre nieuw leven in blies, timmerde Harm al aan de weg met z’n eerste band Double-U. Dit was het begin van zijn reis als muzikant waar hij na veel verschillende formaties met Red, White & Blues een nieuwe thuishaven heeft gevonden. Na meer dan 20 jaar heeft Harm dan ook nog steeds het motto “Keep the blues alive”

Gear: Draadloze zangmicrofoon

Bands: Stevie Ray Vaughan, Omar & the howlers, CCR, Gary Moore, BB King, John Lee Hooker, Delbert MC Clinton, Tommy Castro,

 

Drums: Marcel “Fubs” ten Haaf

 

Zijn hypnotiserende groove en slepende shuffles laten je denken dat hij geboren is met stokken in z’n handen. Met zijn stabiliteit en rust legt “The Fubs” de basis voor het geluid van Red, White & Blues en hoor je zijn enthousiasme terug in zijn zinderende fills en breaks. Marcel heeft dezelfde roots in de blues als Harm en met deze 20+ jaar ervaring krijgt hij elke zaal in beweging!

Gear: Ludwig drums, Remo drums, Roland V-drums en Paiste bekkens.

Favoriete bands: Status Quo, Delbert Mc Clinton, Tommy Castro.

 

Bas: Peter van der Toorn

 

Laat je niet misleiden door Peter’s kalme uitstraling, vanaf de eerste tonen van So Excited verandert de normaal “Grote Vriendelijke Reus” in een waar bassmonster waarbij hij alles en iedereen met zijn subsonische aanvallen verschalkt. Met z’n 5 snarige bas is hij samen met Fubs de ruggengraat voor de Red, White & Blues sound.

Gear: Basgitaren: Pierre custom 5-string, Axess groovebass 5-string Versterking: Markbass R500, Aguilar DB112

Favoriete bands: Tower of power, Toto, James Taylor als je naam met een ‘T’ begint zit je bij Toorntje goed maar als je Mike Stern heet en gitaar speelt kun je er ook wel mee door…

 

Gitaar en Vocals: Peter “Ietjepietje” van de Ven

Peter speelt gitaar en zingt. Niet onverdienstelijk dus we koesteren hem. Grijnzend solerend is hij het middelpunt van de band. Niet alleen bij Red, White & Blues want Peter speelt ook nog in Laika, Paris Holliday en Jukebox en vroeger in Wings of Steel. Peter komt uit Groesbeek.

Gear: Fender Stratocaster Orange OR15H Amp Marshall 1936 Speaker

Favoriete bands: Stevie Ray Vaughan, Tommy Castro

 

Hammond, Piano en Vocals: Gertjan Ettema

Gertjan heeft zijn plaats bij Red, White & Blues verdiend dankzij zijn goed getimede Hammond grooves en -solo’s en zingt daarbij niet onverdienstelijk. Uit zijn Hammond SK2 haalt hij ook prachtige pianogeluiden . Gertjan kun je om een muzikale boodschap sturen en die bezorgt hij vanuit zijn woonplaats Beuningen

Gear: Hammond SK2, Ventilator Leslie pedal

Favoriete bands: Joe Bonamassa, B.B. King, Toto

 

The Hillside Horns:

 

Trompet: Gert-Jan Vissers

Gert-Jan komt steevast een krap kwartiertje voor aanvang van om het even welk concert met zijn handen in zijn zakken en een grijns op zijn gezicht binnenwandelen, geeft vervolgens een paar luide toeters ten beste zodat de geluidsman hem kan “inregelen”, drinkt een biertje tijdens het omkleden en gaat knallen. Zo werkt het in de kroeg in Siebengewald waar hij woont en ook in Indonesië en Aruba waar hij op toernee is geweest. Met Gert-Jan kom je nog eens ergens

 

Gear: Trompet & Lips

Favoriete bands: Tito Puente, the Brecker Brothers.

 

Bariton-, altsax en bluesharp : Henk Hendrixx

 

 

Henk kun je om een muzikale boodschap sturen. Hij brengt naar optredens een keur aan koperwerk mee en een eerste-, tweede- of derde stem spelen; u vraagt en Henk blaast. Henk is begonnen bij de fanfare en heeft amusementsmuziek gespeeld en Soul en funk, na veel verschillende formaties en omzwervingen heeft hij bij Red, White & Blues een nieuwe thuishaven gevonden.

Gear: Bariton- en altsaxofoon en bluesharp

Favoriete bands: Stevie Ray Vaighan, CCR, Gary Moore, BB KingTower of Power, en Tommy Castro.

 

Alt- en tenorsax: Hans “Hansax” van Ooijen

 

 

Deze laatbloeier begon op zijn 28ste aan zijn muzikale carrière en heeft in allerlei bands gespeeld, voornamelijk soul en funk. Dat blijft naast de blues toch zijn passie! Daarnaast nog in de amusementsband Phoenix gespeeld, een regionale band uit Boxmeer. Nu speelt Hans in Regroove (pop) en de Pleqband en natuurlijk Red, White & Blues. Het nummer van Hans staat in veel telefoonlijsten dus hij wordt veel gevraagd als gastmuzikant bij uiteenlopende projecten.

Gear: Alt- en tenorsaxax

Favoriete bands: Maceo Parker, Tower of Power, Seven Eleven, Earth Wind and Fire